Huis van de wijk Klooster Oude Noorden

Het Klooster Oude Noorden is een multifunctioneel 'huis van de wijk' in het Oude Noorden in Rotterdam. Kom eens kijken, iedereen is welkom!

Wat biedt het Klooster Oude Noorden?

Het Klooster Oude Noorden biedt ruimte. Ruimte voor ontwikkeling, ontspanning, cultuur, werk, samenkomst... Er zijn workshops, muzieklessen, naailessen, tango, vergader­ingen, hulp bij belastingen, bij opvoeding en sociale raad. Er zijn concerten, dans, zang, theater, stand-up comedy, een luistertafel... van alles!  Zit er iets bij? Of heeft u nog wensen?

Wat biedt u het Klooster Oude Noorden?

Het Klooster Oude Noorden is er voor de wijk! Voor u als wijkbewoners en wijkondernemers! Ziet u dat ook zo? Voelt u zich aandeelhouder? Wat levert het op en wat heeft u er voor over? Wat wilt u nu als wijkbewoner? Als organisatie? Als ondernemer? Waar wordt u gelukkig van? Wat wilt u eigenlijk, maar biedt het Klooster Oude Noorden niet aan voor de wijk? Wat heeft u zelf in de aanbieding?

Wilt u ook bijdragen aan een bruisend Klooster Oude Noorden? Vraag onze gastvrouwen, beheerder en programmeur naar de mogelijkheden om als vrijwilliger, organisator of mede-ontwikkelaar in het wijkgebouw actief te zijn! 

Het Klooster Oude Noorden heeft een lange traditie in de wijk Oude Noorden. In 2011 is het gebouw gerenoveerd om als wijkgebouw te kunnen fungeren. Momenteel wordt het pand gerund door wijkbewoners onder de vlag en wimpel van een stichtingsbestuur en met ondersteuning van enkele betaalde krachten. Eenieder kan hier terecht om activiteiten te organiseren voor de buurt.

Wie vindt u in het Klooster Oude Noorden?

Bingo (elke laatste woensdag van de maand)
Bloedprikken 
Jongerenwerk Buurtwerk 
Muziekcentrum Noord 
Opvoedwinkel Twinkeltje 
Opbouwwerk DOCK (Participatie Noord) 
Sociaal Raadslieden 
Toneelvereniging Echte Liefde 

En nog veel meer...!

Reservering of boekingen

Heeft u interesse in het huren van een ruimte in het Klooster Oude Noorden? Kijk onder 'zaalverhuur' of neem contact op met de 'Stichting Vrienden van het Klooster' via info@kloosteroudenoorden.nl of telefoon: 010-466 15 44.

Openingstijden
Maandag: 09:00-18:00 uur
Dinsdag: 09:00-18:00 uur
Woensdag: 09:00-23:00 uur
Donderdag: 09:00-23:00 uur
Vrijdag: 09:00-23:00 uur
Zaterdag en zondag: op aanvraag

Bewonersinitiatieven

Cultuurscout Noord - Sanne Lansdaal
Telefoonnummer: 06 23004502
E-mail: noord@cultuurscouts.com 

DOCK Oude Noorden - Wessel in 't Veld
Telefoonnummer: 06 38 75 92 56
E-mail: wveld@dock.nl. 

Jongerencentrum in Klooster Oude Noorden

Buurtwerk.nl (voorheen Stichting Buurtwerk Alexander/SBA) is een organisatie voor sociaal-cultureel werk en jongerenwerk. Buurtwerk.nl richt zich op alle leeftijden en groepen en werkt in de deelgemeenten Prins Alexander en Noord. Het werk van de stichting wordt mogelijk gemaakt door beroepskrachten en vrijwilligers die actief zijn in buurthuizen, wijkcentra, speeltuinen, jongerencentra en op straat.

Het sociaal-cultureel werk en jongerenwerk organiseren en ondersteunen wijkgerichte sociale en culturele activiteiten. Buurtwerk.nl geeft buurtbewoners de gelegenheid om in hun eigen wijk deel te nemen aan tal van activiteiten op het gebied van ontspanning, ontmoeting en educatie. Er worden activiteiten aangeboden die in veel gevallen tot stand komen samen met vrijwilligers en wijkbewoners. Buurtwerk.nl draagt bij aan versterking van sociale netwerken in de buurt en aan betrokkenheid van wijkbewoners bij elkaar en bij de buurt. Mensen maken de buurt en Buurtwerk.nl stimuleert dat iedereen daaraan mee kan doen.

In het Klooster Oude Noorden bevindt zich een jongerencentrum van Buurtwerk.nl. Het jongerencentrum heeft een eigen ingang aan de Hammerstraat 51. Hier vinden dagelijks activiteiten plaats gericht op kinderen en jongeren van de leeftijd 6 t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar.

Op maandag, dinsdag en donderdag kunnen kinderen hier terecht voor de kookclub, creaclub, futsal (zaalvoetbal) en meidenclub. Woensdag en vrijdag zijn de jongerenwerkers buiten te vinden met het mobiel pleinwerk.

Jongeren kunnen dinsdag en vrijdagavond deelnemen aan de thema-inloop. Het thema van de avond varieert van educatief, informatief tot competitief en talentontwikkeling.

Jongerenpanel
Sinds september 2011 heeft Jongerencentrum Klooster Oude Noorden een gemotiveerd, enthousiast en actief jongerenpanel van 13 leden. Een gevarieerd team van jongeren uit de wijk steekt de handen uit de mouwen om te helpen organiseren bij activiteiten en evenementen. Bovendien slaan zij een brug tussen andere jongeren uit de wijk en professionals of bewoners. In wekelijkse bijeenkomsten gaat het jongerenpanel brainstormen over leuke en vernieuwde activiteiten voor Jongerencentrum Klooster Oude Noorden. De Jongerenwerkers van SBA zijn erg tevreden over het jongerenpanel en zien hen graag de belangen behartigen van de andere jongeren uit het Oude Noorden.

Mentoraat
Op dinsdagmiddag is er voor de jongeren een jongerenspreekuur. Jongeren kunnen dan terecht bij Nina Struik (Jeugdmentoraat Deelgemeente Noord) met vragen over; school, werk en/of anders (Hammerstraat 51, 3036 MC Rotterdam).

Telefoonnummer: 010- 455 37 99
E-mail: info@buurtwerk.nl (onder vermelding van 'Klooster Oude Noorden')

Opvoedwinkel Twinkeltje Noord 

Bij de Opvoedwinkel Twinkeltje kunt u gratis en anoniem terecht met vragen over de opvoeding en/ of ontwikkeling van uw kind. Twinkeltje geeft themabijeenkomsten in de wijk of bij ouders thuis en heeft een Speel-o-theek waar speelgoed geleend kan worden. Hieronder kunt u meer lezen over de verschillende diensten die Twinkeltje biedt.

Vragen over opvoeden
Opvoedwinkel Twinkeltje is een laagdrempelige opvoedwinkel waar ouders gratis en anoniem terecht kunnen met vragen over de opvoeding en/of ontwikkeling van hun kind. Ouders en professionals kunnen dagelijks tijdens de openingstijden met hun vraag bij de opvoedwinkel binnenlopen. De opvoedconsulente is er om u te helpen met informatie, advies en een luisterend oor. Het hoeft geen probleem te zijn, waarmee u binnenkomt; integendeel: een simpele vraag over een geschikte school in de buurt kan al een reden zijn om bij Twinkeltje binnen te lopen. Of u wilt iets weten over waar het dwarse gedrag van uw anders zo meegaande peuter ineens vandaan komt. Of misschien wilt u wat meer informatie over het gedrag uw beginnende puber.

Alle vragen over opvoeden zijn bij ons goed. Wij helpen u graag met uw opvoedvragen. Voorkomen dat opvoedvragen uitgroeien tot opvoedproblemen is ons doel.

Soms gaat uw vraag wat verder en vindt u het fijner een afspraak te maken bij het opvoedspreekuur . Kom dan bij onze pedagoog voor tips en adviezen die toegespitst zijn op uw specifieke thuissituatie. Uw kind kan dan gerust meekomen: er is ruimte voor uw kind om lekker te spelen terwijl u in de spreekkamer met de pedagoog praat.

Voor meer informatie over Twinkeltje in Klooster Oude Noorden, kijk hier!

Woensdag   13:00-15:00 uur
Donderdag  op afspraak

Telefoonnummer: 010- 467 43 65
E-mail: noord@twinkeltje.info