Zaalverhuur

Het Klooster Oude Noorden biedt ruimte aan mensen en initiatieven. Wil je iets organiseren en ben je op zoek naar een ruimte? Bekijk hier onze prachtige zalen:

 

Ons huis van de wijk staat open voor iedereen die iets wil organiseren of op zoek is naar cursus- of vergaderruimte. Met veel plezier presenteren we onze werkwijze en tarieven voor het gebruik van de zalen. Het Klooster Oude Noorden hanteert drie verschillende tariefstellingen:

A. Voor en door de buurt tarief:
Het "voor-en-door-de-buurt" tarief is voor bewoners van het Oude Noorden die zich inzetten voor het Klooster Oude Noorden of de Kloosterbuurt. U huurt voor maatschappelijk tarief en betaalt in DAM  door uw inzet in vrijwilligersuren voor de Kloosterbuurt. Meer informatie over de DAM vindt u onderaan deze pagina.

B. Maatschappelijk tarief:
Het maatschappelijk tarief is voor sociaal ondernemers die iets betekenen voor het wijkgebouw of voor het Oude Noorden. We bieden ruimte aan vakkrachten met maatschappelijke meerwaarde, die werken aan een betere positionering van de wijk en de gebiedsdoelstelling. De activiteit mag een open of een besloten karakter hebben, maar moet wel degelijk toegankelijk zijn voor bewoners van het Oude Noorden. U huurt voor een maatschappelijk tarief en kan ook in DAM betalen.

C- Rotterdam tarief:
Het Rotterdam tarief is voor professionele organisaties. Uw instelling huurt zakelijk de ruimte van het Klooster Oude Noorden, de activiteit heeft een besloten karakter en heeft geen directe spin off voor het Oude Noorden. U kunt in Euro of DAM betalen.

Tarieven per uur

 

Foyer

120m²
50 pers. tot 100
(afh. van opstelling)

Abdis

65m² , 40 pers.
(afh. van opstelling)

Refter

60m², 30 pers.
(afh. van opstelling)

Hildegardis

16m²
8 pers.

Kapel/theaterzaal

100m², 80 pers.
(afh. van opstelling)

Maatschappelijk tarief 60 30 30 8

60

Rotterdam tarief 90 45 45 12 90

De Dam
De Dam is een Alternatieve Munt, in feite een online platform waar je als ondernemer producten en diensten kan verhandelen via een Dam-rekening. Dam staat voor De Alternatieve Munt. U betaalt niet met Euro’s, maar met Dam. Door middel van het Dam-netwerk kunt u op die manier vrijwilligersuren inzetten om makkelijk karweitjes gedaan te krijgen, nieuwe contacten te leggen en zelf uw diensten of producten aan te bieden.

Online betaalsysteem
De Dam verzorgt een eenvoudig online betaalsysteem die voor alle Rotterdammers bereikbaar is. Ondernemers/bewoners/vrijwilligers van het Klooster kunnen een rekening openen. Via de website of met behulp van de app kunt u vervolgens betalingen doen aan andere rekeninghouders. Dam verdient u door zelf diensten en producten aan te bieden, of in het Klooster vrijwilligersuren te maken. Voelt u zich aangesproken? Wilt u de handen uit de mouwen steken voor het Klooster en het Oude Noorden? Meedoen staat vrij en kost niets.

Wanneer u met de inzet van uw vrijwillige uren een bijdrage levert aan de Kloosterbuurt, dan keren wij u voor 4 uur inzet, 10 DAM uit!
Denk bijvoorbeeld aan een bijdrage als gastvrouw, klusjes, schoonmaken, techniek, bestuurslid, groenonderhoud of activiteitenorganisator.

Inzet Kloosterbuurt 

 

1 uur

2,5 DAM

4 uur

10 DAM

20 uur

50 DAM

www.rotter-dam.nl/wat